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No GST Applicable on Transport of Staff and 
Students of School. 

 

Read more at: https://studycafe.in/no-gst-
applicable-on-transport-of-staff-and-students-of-

school-read-aar-order-277485.html 

Ruling 

Observations & Findings 

 Issued in case of Muniasamy Abinaya by AAR Tamil Nadu 
Advance Ruling No. 27/AAR/2023    |    Date: 25-08-2023 

 

The Applicant, Smt. Muniyasamy Abhinaya, operating as an individual 
(Proprietorship) and an unregistered entity for GST, has been approached by 
several schools in Chennai to offer transport services, specifically pick-up and 
drop-off for school children. This service is exclusively intended for students 
enrolled in the respective schools and does not cater to the general public. 
Payment of fees will be directly collected from parents, as per the agreement 
with the school. Additionally, the transportation of teachers and staff, 
compensated by the school, will be included in the service. Bus/van permits 
will be under the name of the respective schools. 

The Applicant seeks clarification on the following questions: 

a. Whether GST is applicable to the mentioned service? 

b. Whether the collection of transportation charges from parents will be taxed 
or exempted under GST, considering that only school students and staff are 
involved, as outlined in the agreement with the school? 

c. If GST is applicable, what is the applicable percentage to be charged from 
parents and the school? 

Upon examination, the authority notes that the Applicant plans to provide 
transportation services, specifically picking up and dropping off school 
children and staff, through an agreement with the schools. The bus and van 
permits will be registered in the names of the respective schools. 
Consequently, the proposed activity qualifies for exemption under sl.no.66(b) 
of Notification No. 12/2017-Central Tax (rate) dated 28.06.2017. Hence, no GST 
shall be applicable to the transport services provided by the applicant. 


